Najlepše plaže Malte

Najlepše plaže Malte

“Bajja” je malteška reč za plažu. Ako planirate put na Maltu sledeće godine, neka to bude između aprila i oktobra. Provešćete sa sigurnošću rado mnogo vremena na nekoj od prelepih plaža.

Izbor doduše, gde zabaciti svoj peškir na ovom ostrvu nije lak. Zato smo mi tu! Sa našom listom najlepših plaža, znaćete šta i gde da posetite.

1. Ramla bay

Bez sumnje najlepša plaža na Malti je upravo Ramla bay. Nalazi na ostrvu Gozo i definitivno je jedna od posebnih koju ćete doživeti. Maltežani plažu nazivaju i crvena zbog specifično narandžasto crvene boje peska. Kada vam kupanje i ležanje dosadi uz malo penjanja možete uživati u pogledu sa Calypso Cave.

ramla bay, malta, plaža
Pesak narandžaste boje

2. The Blue lagoon

Ostrvo Komino, treće u grupi, malo je po površini ali nudi mnoštvo prelepe kristalno čiste plave vode. Idealno mesto za ronjenje, savet je otići rano ujutru kako bi ste izbegli masu ljudi i imali ovaj deo raja za vas.

blue lagoon, plava laguna, malta, plaža
Komadić raja

3. Honodoq Ir-Rummien

u slobodnom prevodu znači nešto poput “groblja nara”, poznato po izuzetno čistoj vodi i mnogom uvalama. Duž obale postoje ostaci iz antičkog vremena pa možete uz kupanje i koju lekciju iz istorije ovog mesta dobiti.

4. Anhor bay

Na severozapadu ostrva, pored Popajevog sela, nalazi se ova, jedna od najlepših plaža na Malti. Popajevo selo ostalo je posle snimanja filma kao atrakcija i danas privlači mnoge turiste. I pored toga, ova plaža nije u ciku sezone tako prepuna kao ove druge.

malta, popaj, film, plaža,
Posle kupanja posetite Popajevo selo

5. Golden bay

Kao što samo ime kaže, zlatna plaža. Zlatno je sve što je posebno, najlepše, najbolje i naše mišljenje je da ovo ime ovoj plaži savršeno pristaje. Smeštena na severu Malte, peščana, idealna za sunčanje i plivanje. Plaža je velika i prostrana pa čak ni u jeku sezone nije gužva. Oko ivice plaže smešteno je mnoštvo restorana i kafića. Sve ovo čini plažu idealnom za sve koji traže opušten odmor.

6. Mgarr Ix-xini

Opet smo na ostrvu Gozo ali ovaj put u potrazi za manjom, mirnijom plažom. Podjednako lepom kao i prvih top 5, doduše. Na pravom smo mestu na plaži Mgarr Ix-xini, mestu gde ima još više šansi za ronjenje, za plivanje i istraživanje.

7. Paradise bay

Destinacija za sve koji žele delić raja. Plaža nudi neverovatne vidikovce, zalaske sunca koji će vas ostaviti bez daha i mnoštvo propratnih aktivnosti. Sa litice iznad plaže možete imati divan pogled na ostala dva ostrva, Gozo i Komino. Jedna je od omiljenih plaža kako za lokalce tako i za strance.

8. Ghajn Tuffieha

Ako ste u potrazi za divljim plažama sa finim peskom na pravom ste mestu. Plaža koju još poznaju pod nazivom Riviera. Do plaže se stiže uz uske stepenice, 200 stepenika, ali se definitivno isplati.

9. Mellieha Bay

Na spisku najlepših plaža na Malti našla se i Mellieha bay. Najveća i možda najvoljenija na Malti. Ona nudi nizak spust, vodu do članaka i pesak svuda. Idealna je za porodice i za sve one koji žele opušteni odmor na plaži.

malta, plaža, kupanje, letovanje, odmor, more, sunce,
Najvoljenija plaža na Malti

Spisak divnih plaža na Malti mogli bismo lako produžiti, sigurno postoji bar još pet koje bismo mogli spomenuti, ali nešto moramo i vama ostaviti da sami istražite. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *