NAJLEPŠA ŠPANSKA OSTRVA

NAJLEPŠA ŠPANSKA OSTRVA

Španija – suncem okupana i puna opuštenih, naizgled srećnih i zadovoljnih ljudi. Kako i ne bi bili kad imaju dovoljno sunca i mora tokom cele godine. U proleće i leto ostrva su ta kojima se poklanja posebna pažnja. Španija je zahvaljujući svojoj geografskoj poziciji jedno od omiljenih turističkih odredišta tokom cele godine.

Španska ostrva su dragulji ove države i uz to sa razlogom jedni od najposećenijih ostrvskih destinacija na svetu. Razmislite u sebi i recite tri prva ostrva koja vam padnu na pamet, jedno od njih mora biti špansko. Majorka, Ibica, Grand Kanarija, Tenerifi…

Ali da krenemo redom.

Španija poseduje mnoštvo ostrva, grupu ostrva na Sredozemnom moru i grupu u Atlanskom okeanu kao i mnoštvo drugih ostrvaca. Ukupno 11 velikih ostrva i mnoštvo malih što naseljenih što nenaseljenih.

Majorka

Površinski najveće ostrvo a i jedno od najpoznatijih. Ostrvo ima svoj aerodrom i pravi je mamac za turiste. Najlepše na ovom ostrvu jeste doći, uzeti auto i uputiti se u upoznavanje prirode i okoline. Finke pored puta, jedinstvene građevine od poznatog španskog crvenog kamena. Mnoštvo pećina i uvala čine da ovo ostrvo preko cele godine bude prometno i turistima prošarano. Palma de Majorka je glavni grad ovog ostrva i u letnjoj sezoni bučno, šareno mesto puno dobro raspoloženih turista.

Ibica

Sa Majorke se lako stigne do Ibice. A ko za Ibicu nije čuo? Najpoznatije party ostrvo na svetu, moglo bi se reći. Opevana u pesmama i nepresušna u prepričavanjima, Ibica je špansko ostrvo koje je posebno i vredno posete čak iako niste za lude žurke. Ibica je dosta tražena među mlađim generacijama i u odnosu na druga španska ostrva mnogo skuplja što se prenoćišta tiče.

Fuertaventura

Ako su vam uši puni Ibice, predlažemo vam skok do Fuertaventure. Ovo ostrvo poznato je po beskrajnim peščanim plažama, usamljenim šumarcima i mirnoj, opuštenoj atmosferi. Priroda je ovde ostala manje više netaknuta i vredi se uputiti na ovo divno mesto i uživati u istraživanju pejzaža.
Pod španskim suncem napunite baterije i stomak sa ukusnim ribljim specijalitetima koji se spremaju na ovom ostrvu izvanredno. A možete i sami da uhvatite i pripremite svoj ručak, što da ne.

Tenerifi

Centar ovog ostrva čini vuklanski krater, kako da ovo ne bude svrstano među najlepša španska ostrva. Ovde imate sve što vam treba za godišnji odmor ili letovanje u Španiji. Preko 40 plaža cele godine imaju dovoljno sunca i pozivaju vas da istražite ostrvo ali i da se isprobate u ronjenju i tako upoznate podvodni život ovog prelepog španskog ostrva. Zaplivajte sa šarenim ribicama, pogledajte kako žive morske zvezde i korali i posle toga ostanite na plaži i uživajte u besplatnom spektaklu zvanom zalazak sunca.

Gran Kanarija

San većine nas koji želimo cele godinu toplu klimu, pogled na more i lagani koktel uz veličanstven zalazak sunca. Peščane dine, jedinstven pogled koji možete već iz aviona da vidite, posebno je ugodan izlet džipovima kroz ovu oblast. Vulkanski predeli divno se uklapaju sa zelenilom i voćnjacima. Odmor iz snova ukoliko ste za ovakvu vrstu letovanja definitivno vas čeka na Gran Kanariji.

Španija je država koja poseduje toliko lepota da biste čitav život mogli obilaziti ostrva i gradove i ne bi vam bilo dosta da posetite sve. Spisak najlepših ostrva ste dobili, možda da počnete odatle?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *