Parkovi strave i užasa

Parkovi strave i užasa

Neosporno je da ima nešto čudno i fascinantno, kada se kaze “napušteni tematski park”. Ti parkovi, ne samo da otkrivaju nepoznato, već i tiho propadanje tehnologije…

Ako želite jezivo iskustvo, ili neko drugo uzbuđenje, ovo su “najstrašniji” napušteni tematski parkovi na svetu:

1. Šest zastava – Nju Orleans, Luiziana

Verovatno, jedan od najzastrašujućih zabavnih parkova. Napušten je 2005., kada je uragan Katrina pretvorio sve u poplavljenu pustinju. Oni koji su bili dovoljno hrabri da uđu, kažu da se čuje dečiji smeh noću i vožnja balerine, ringišpila, uprkos raspadajućem okruženju. Ponesite oružje za hvatanje duhova.

tematski parkovi, pod vodom, pustos
Poplavljen posle uragana Katrina

2. Nara zemlja snova, Nara, Japan

Pedesetih, čovek po imenu Kunico Macuo, sastao se sa Volt Diznijem, planirajući da napravi Diznijev park u Japanu. Nažalost, nisu sklopili nikakav dogovor, tako da je Macuo nastavio sam praveći sopstvene karaktere, i stvorio Nara zemlju snova 1961. 1983. otvoren je Tokio Diznilend i sva pažnja je bila usmerena na njega. 2006. Nara zemlja snova je zatvorena. Iako su postojali planovi za rušenje, neki delovi parka su još tu. Pogledajte pre nego nestanu.

tematski park, parkovi, zabava, napusteni parkovi
Ne izgleda kao “zemlja snova”

3. Guliverovo kraljevstvo, Kavaguči-mači, Jamanaši, Japan

Kratko je trajalo Guliverovo kraljevstvo. Park je otvoren 1997., ali je nažalost ubrzo i zatvoren 2001. Ne samo da se Guliverovo kraljevstvo nalazi u blizini strašne samoubilačke šume kod planine Fudži, nego ima još nekih zastrašujućih priča, vezanih za njega. Ako volite morbidnost, ovo je pravo mesto za Vas.

4. Diznijeva reka, Florida

Verovali ili ne, i Dizni je imao nekoliko propalih parkova. Diznijeva reka je jedan od parkova koji je prvi propao, a ubrzo je otišao i park Diznijevo ostrvo otkrića. Zašto? Posle napada 11.09.2001. turizam je gotovo propao i parkovi nisu mogli da se održe. Sada su napušteni, i tu su samo ruševine i trulež, a atmosfera je ukleta.

5. Šprepark, Nemačka

Osnovan u Berlinu, pored reke Špre, Šprepark je otvoren kao deo parka kulture “Planetervald” 1969. Nekada, park bi imao milion posetilaca za godinu dana, ali ubrzo posle, visoki ringišpil i ostale vožnje nisu mogle da prime toliko ljudi. Šprepark se zatvorio 2002.

6. Pripjat zabavni park, Ukrajna

Iako je park trebalo da se otvori 01.05.1986., katastrofa u Černobilju, na samo nekoliko km daleko, sprečila je da se ikad park otvori. Park nikad nije bio u funkciji i ostao je napušten od evakuacije. Nivo radijacije je još uvek nebezbedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *