Saveti za šoping u Španiji

Saveti za šoping u Španiji

Odmor kao odmor ne bi bio savršen da sa njega ne ponesete neku sitnicu, suvenir ili neko parče odeće. Ima nas koji se zadovoljimo razglednicom i magnetom za frižider. Ali, ima i onih koji obožavaju šoping pa se sa godišnjeg odmora vrate sa novo kupljenom, punom torbom.

U Španiji možete da kupite svašta, od domaćeg maslinovog ulja, preko vina do kastanjeta i flamenko cipela i nezaobilaznih Desigual modnih detalja. Šoping je za preporuku.

Jeste li znali da i Zara i Mango vuku svoje španske korene koje su pustile širom celog sveta? Naravno da ove marke možete kupiti i u našim gradovima u Srbiji ali tamo je to veći gušt, priznaćete. Španska odeća važi za odeću dobrog kvaliteta a pristupačne cene, to je ono što mami kupce širom sveta.

španija, šoping, kupovina, rasprodaja, sale, suveniri,
Pazarite neki komad odeće

Kada je šoping u Španiji u pitanju važno je da znate da je određena količina nove robe koju možete da prenesete preko granice, zbog carine. Naš savet vam je da poskidate sve etikete, malo izgužvate garderobu da izgleda kao nošena i ne biste trebali imati problema. Za svaki slučaj, pak, sačuvajte i račune, negde gde samo vi znate kako da ih pronađete. Ukoliko planirate veću ili kupovinu za celu porodicu, dodajte na spisak i neku torbu ili novi kofer. Verujte nam, ukoliko ste u mogućnosti, brzo ćete napuniti sve raspoložive tašne.

Rebajas

Važno je, ako ne govorite španski, da pratite znak gde piše “Rebajas” što znači rasprodaja. 🙂 Srećom po nas, na većini mesta može se naći i nama bolje poznati SALE plakati.

Greh bi bio da letovanje u Španiji prođe bez recimo nečeg tipično španskog, kao što su espadrile ili kastanjete ili makar neke flaše španskog vina ili sangrije. Massimo Duti je jedna prodavnica koja nudi mnoštvo stvari s primesama i motivima Španije.

via GIPHY

Kupovina pravih umetničkih dela isplati se koliko i kupovina keramike, vina i maslinovog ulja. Ne može se meriti kvalitet i cena ukoliko kupite poznatu Serano šunku kod nas i direktno u Španiji. Em je ukus drugačiji, em je cena povolinija. To isto važi i za maslinovo ulje, ostale vrste suhomesnatih delikatesa, vina i sireva. Ono što kupovinu u Španiji čini posebno privlačnom je što se pored prodavnica vina ili sireva često nalazi i salon za degustaciju.

Male porcelanske činije, tanjire za masline, ili jednostavno nešto što je ručno rađeni španski unikat uvek drži cenu. Pijaca činija u Granadi je izuzetno posećena.

U toku rasprodaja, pogotovo u letnjim mesecima isplati se procunjati kroz španske aleje i uhvatiti neke dobre ponude. Najveći izbor imaju naravno Barselona i Madrid, ali ne treba zaboraviti i na gradove poput Palme, Granade i Ibice. U zavisnosti od vaše lokacije, raspitajte se gde se nalazi centar u kome se nalazi većina prodavnica. Obično je to glavna ulica u mestu a postoje i veliki Outlet tržni centri. Najbolje vam je naoružati se praznim ruksacima, sa mapom grada.

Šoping je relaksacija, zanimacija, hobi i strast. Velikom većinom ženama, doduše.
Španija ima neke svoje marke koje su odlične i povoljne. Iskoristite vikend putovanje u Barseloni da pogledate šta to nudi španska Bershka ili Stradivarius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *